داستان لوگوی بیهنس (Behance)
لوگوی بیهنس سوژهی اصلی این مقاله است و قرار است که داستان و تاریخچهی طراحی آن را با هم بخوانیم.
بیهنس چیست؟
Bēhance یک پلت فرم است که اختصاصی برای به اشتراک گذاشتن کارهایی با چاشنی خلاقیت طراحی شده است.همانطور که خود بیهنس میگوید : “Behance بزرگترین شبکه خلاق جهان برای نمایش و کشف کارهای خلاقانه است .”
Behance is the world’s largest creative network for showcasing and discovering creative work
این پلت فرم در نوامبر سال ۲۰۰۵ توسط ماتیاس کوریا Matias Corea و اسکات بلسکی Scott Belsky تاسیس شد و در سال ۲۰۱۲ توسط شرکت ادوبی خریداری شد .این پلت فرم در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۰ میلیون عضو داشت!
اجزای لوگوی بیهنس
هویت بصری این برند از دوقسمت تشکیل شده است.بخش اول قسمت نوشتار لوگو است یعنی نوشتار کلمهی بیهنس و این همان لوگوی اولیهی بیهنس است، قسمت دوم هویت بصری لوگوی نمادی و آیکون بیهنس است که نسخهای کوتاه شده از نوشتار لوگو میباشد.
قسمت نوشتار لوگو ظاهر خود را در طی این سالها حفظ کردهاست اما نماد و آیکون لوگو تغییرکرده و بازطراحی شدهاست.
سال ۲۰۰۵ و طراحی لوگوی اولیه بیهنس
اولین لوگوی ثبت شدهی بیهنس همان لوگویی است که در حال حاضر هم در گوشهی بالای سمت چپ وبسایت بیهنس به چشم میخورد. این قسمت از لوگو از سال ۲۰۰۵ تا الان هم شکل خود را حفظ کرده و هم رنگ سیاه و سفیدش را.
در این قسمتِ لوگو ما کلمه ی بیهنس را که آدرس وبسایت این برند است به صورتی که حرف اول این کلمه با حرف بزرگ و باقی حروف کوچک هستند میبینیم.این کلمه با فونت Bold Helvetica نوشته شدهاست. این فونت فونتی عمومی است و در لوگوتایپهای زیادی هم استفاده شدهاست و استفادهکردن از آن در لوگو آن هم بدون هیچ آیکون و نمادتصویری از میزان منحصر به فرد بودن لوگو کم کردهاست.البته طراحان سعی کردهاند با اضافهکردن یک علامت دیاکریتیک به حرف “e” این مشکل را برطرف کنند.علامت دیاکریتیک انتخاب شده در اینجا ماکرون (macron ) است یعنی یک خط مستقیم مانند منها که بالای حرف قرار میگیرد.(علامت دیاکریتیک (diacritical mark) : علامت، نقطه، یا نشانه ای که به یک حرف یا کاراکتر اضافه یا پیوست میشود تا آن را از دیگری با شکل مشابه متمایز کند و یا به آن یک ارزش آوایی خاص بدهد.)
سال ۲۰۱۲ و طراحی نماد تصویری لوگوی بیهنس
اواخر سال ۲۰۱۲ بود که شرکت ادوبی (Adobe Systems) برند بیهنس را خرید. مالکان جدید بیهنس نمادتصویری برای بیهنس طراحی کردند اما لوگو تایپ آن را تغییری ندادند.
نمادتصویری لوگو به صورتی بود که حروف “Be ” که حروف اول این برند است درون مربعی با یک استروک قرار گرفتند مانند نماد تصویری نرم افزار های ادوبی. حروف B و E دقیقا مشابه همان حروف در نوشتار لوگو نیستند و تناسبات آنها به گونه ای اصلاح شد که این حروف از عرض فشرده تر و از ارتفاع کشیده تر شدند و به این صورت در مربع معروف ادوبی جا شدند.رنگ مربع بیهنس حال و هوایی مشابه رنگ مربع فتوشاپ داشت.
سال ۲۰۲۰ و تغییر نماد تصویری لوگوی بیهنس در دو نسخه
در سال ۲۰۲۰ آیکون لوگو بازطراحی شد و در دو نسخه ی متفاوت ارائه و مورد استفاده قرارگرفت. در این طراحی سعی بر دوستانهتر و سادهتر شدن لوگو بود.
در نسخهی اول حروف استفادهشده پهنتر شدند اما همچنان فونت همان فونت لوگوی نوشتار نیست و تفاوت اندکی به چشم میخورد.رنگ آبی و سورمهای لوگو به کل کنار گذاشتهشدند و بجای آن از رنگ مشکی استفادهشد.در این نسخه گوشههای مربعی که حروف روی آن قراردارند گرد شدهاست.این نماد را بعنوان آیکون اپلیکیشن بیهنس میتوانیم ببینیم.
در نسخهی دوم حروف استفادهشده کاملا مشابه حروف لوگوی نوشتاری بیهنس هستند و این ارتباط نزدیکتری بین نماد و علامت کلمهی هویتبصری این برند ایجادمیکند.به علاوه استروک دور مربع حذف شد و بیهنس از حال و هوای نرمافزارهای ادوبی فاصله گرفت.رنگ مربع از آن رنگ سورمهای شبیه فتوشاپ به آبی تغییرکرد،این نماد بعنوان آیکون وبسایت استفاده میشود.
فونت
همانطور که قبلا هم گفتیم در قسمت نوشتار لوگوی بیهنس از فونت Helvetica Bold که متعلق به خانواده ی فونت های Helvetica است،استفاده شدهاست. Helvetica در سال ۱۹۵۷ توسط Max Miedinger با همکاری Eduard طراحی و توسط Linotype منتشر شده است.
رنگ
نسخه ی اولیه ی لوگو همیشه بر روی پالت ساده ی سیاه و سفید خود متکی بوده است اما در نماد تصویری لوگو طیف های مختلف آبی امتحان شد و کد رنگی لوگوی حال حاضر بیهنس #053eff است.
منابع
Anon., 2020. BEHANCE LOGO. [Online]
Available at: https://1000logos.net/behance-logo/#:~:text=The%20logo%20showcases%20the%20name,doesn’t%20look%20very%20unique.
Anon., n.d. Behance / #053eff Hex Color Code. [Online]
Available at: https://encycolorpedia.com/053eff#:~:text=The%20hexadecimal%20color%20code%20%23053eff,%25%20green%20and%20100%25%20blue.
اگر به داستان لوگوهای مختلف و طراحان و اطلاعات حوزه ی گرافیک علاقه دارید،حتما به بلاگ ما سر بزنید.
اینکه در طراحی های گرافیکی از آنچه شما میپسندید، به گونه ای خلاقانه و هنرمندانه استفاده شود،نیازمند علمی است که هر کسی آن را دارا نیست اما شما میتوانید با دیدن نمونه کارهای ما از این موضوع که ما بهترین ها را برای شما طراحی میکنیم مطمئن شوید و با اطمینان کارهای گرافیکی خود از جمله طراحی لوگوی خود را به ما سفارش دهید. تنها هنر ما دسترسی به اینترنت و دانستن فتوشاپ نیست! ما طراحیم. علاوه بر سفارش،شما میتوانید با مراجعه به بخش فروشگاه ما، از دیگر خدمات ما (رایگان و غیر رایگان) بهره مند شوید.
Leave a پاسخ