داستانِ فرشید مثقالی،یکی از تأثیرگزارترین هنرمندان ایران
اینجا قرار است داستان فرشید مثقالی –Farshid Mesghali– یکی از تأثیرگزارترین هنرمندان ایران در عرصه تصویرسازی، مجسمهسازی و انیمیشن را بشنویم :
از کجا شروع کنم؟
از آن نقطه ای که خود فرشید مثقالی،شروع حیات کاری اش میداند،یعنی نقاش نشریه ی دیواری مدرسه بودن!
فرشید مثقالی می گوید :”درسش خوب نبوده و معدلش یکم بالاتر از حد قبولی بوده “
_چقدر باید گفت نمره مهم نیست.
فرشید میگوید کنکورهای مختلفی ثبت نام کرده و همان نیم ساعت اول میفهمیده مرد میدان نیست و جلسه را ترک میکرده است،بجز کنکور نقاشی که فقط کشیدن نقاشی بوده و برای اولین بار سر جلسه کنکور با زغال نقاشی مجسمه ی هرکول را کشیده و همین هم باعث قبولی اش در دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران میشود.
حدس بزنید استاد فرشید چه کسی بوده است؟
مرتضی ممیّز!
فرشید میگوید : من جزو نژادی هستم که از آقای ممیز، زاده شده است.
فرشید مثقالی یک تصویرگر،مجسمه ساز ، انیمیشن ساز و طراح پوستر است که کار خود را با همکاری در مجله ی نگین شروع کرده و بعد از آن با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شروع به همکاری کرده و همین باعث شد که زندگی هنری اش برای سنین پایین شکل بگیرد.
فرشید مثقالی برخلاف اکثر هنرمندان برای کارهای خود قاعده و قانون خاصی ندارد و در هر سفارش جدید چیز جدیدی را تجربه میکند،خیلی ها این موضوع را نقطه ضعف او میدانند و میگویند سردرگم است و هی از این شاخه به آن شاخه میپرد،اما با همین اوصاف او توانست جایزه ی هانس کریستین آندرسن (نوبل ادبیات کودکان و نوجوانان) را برای مجموعه آثار تصویرگری کودکان دریافت کند.
_میخوام بگم خیلی درگیر حرف بقیه نشین و با عمل نشون بدین راهی که میرین درسته!
فرشید مثقالی فقط برای کودک و نوجوان طراحی نمیکند. یکی از کارهای فرشید، تصویرگری شعر نیماست.از نظر او دنیای لطیف شعر نیما قلمی لرزان میطلبید. بههمیندلیل تصویرها پر از خطوط ناپیوسته شدند که مرتب قطع میشوند.
یکی دیگر از حوزه های فعالیت فرشید مثقالی طراحی پوستر برای فیلم های مختلف بود.
یک موضوع جالب دیگر در مورد مثقالی، فعالیت او در حوزه ی انیمیشن است. مثقالی و «آراپیک باغداساریان» را اساساً بنیانگذاران بخش انیمیشن کانون میدانند.مثقالی میگوید : “ برای ساختن فیلم، من فیلمهایی را که ازآلمان آورده بودند فریم به فریم نگاه کردم تا بفهمم تفاوت این فریم با آن یکی در چیست؟ چگونه این آدمها را ساختهاند؟ چطوری حرکت میکنند؟ و از همان کار کشف کردم که اینها از یک نقاشی دو یا چهار عکس میگیرند و سپس میزهای انیمیشن را طراحی کردیم. ”
«آقای هیولا» و «سوءتفاهم» محصول همان فعالیتهاست.
باز هم میشود از فرشید مثقالی گفت. از مجسمه سازی هایش،از استودیوی گرافیکی کوچیک شخصی خودش ، از جایزه ها و افتخاراتش، از خاطراتش و … . اما به همین قدر بسنده میکنیم و آرزو میکنیم سالم و سلامت باشند و همچنان از کارهایشان لذت ببریم.
اگر به داستان لوگوهای مختلف و طراحان علاقه دارید،حتما به بلاگ ما سر بزنید.
اینکه در طراحی های گرافیکی از آنچه شما میپسندید، به گونه ای خلاقانه و هنرمندانه استفاده شود،نیازمند علمی است که هر کسی آن را دارا نیست اما شما میتوانید با دیدن نمونه کارهای ما از این موضوع که ما بهترین ها را برای شما طراحی میکنیم مطمئن شوید و با اطمینان کارهای گرافیکی خود از جمله طراحی لوگوی خود را به ما سفارش دهید.علاوه بر سفارش،شما میتوانید با مراجعه به بخش فروشگاه ما ، از دیگر خدمات ما (رایگان و غیر رایگان) بهره مند شوید.
Leave a پاسخ